Parachutisten openen Langwater in Kortrijk

‹ Prev Next ›

De nieuwe verkaveling Langwater in Kortrijk is een jaar na de start van de werken ingehuldigd. Aswebo zorgde er voor de wegenis- en omgevingswerken. Er werd ook in een gescheiden rioleringsstelsel voorzien. Hiervoor werd de bestaande bovenbouw opengebroken en heraangelegd.

Langwater situeert zich tussen de Morinnestraat, de N8 (Oudenaardsesteenweg) en de gemeentegrens met Zwevegem. Het totale gebied is 18 hectare groot. Twee hectare hiervan werd door Aswebo aangelegd als park met ruimte voor volkstuintjes. De nieuwe verkaveling kreeg ook tal van fietspaden, keerpunten en wandelpaden.

Het Kortrijkse stadsbestuur eert met de nieuwe straatnamen vier gesneuvelde parachutisten uit de Tweede Wereldoorlog. De nieuwe straten werden met militair eerbetoon en in aanwezigheid van federaal minister van Defensie Steven Vandeput ingehuldigd. Hoogtepunt was de dropping van drie parachutisten uit een helikopter. Aan de ingang van Langwater staat een gedenksteen.

Bekijk de reportage van Focus-WTV.
 

22 Septembre, 2017 - 17:30

Willemen Infra est un constructeur de routes belge de premier plan, avec une présence régionale en Flandre et en Wallonie. Un atout important est que nous contrôlons tous les aspects du processus de construction. En outre, nos 1 000 collaborateurs formés et expérimentés n’hésitent pas à travailler le week-end ou la nuit pour achever leurs missions dans les délais. Par ailleurs, grâce à nos propres sites de production et de recyclage certifiés COPRO, nous sommes l’un des principaux fabricants d’asphalte et de béton de route.