Aanleg nieuw bedrijventerrein De Pluim in de startblokken

Prev Next

Aswebo startte maandag de infrastructuurwerken van het toekomstige bedrijventerrein De Pluim in Zwevegem. Het doet dat in opdracht van intercommunale Leiedal en het gemeentebestuur.

Het nieuwe bedrijventerrein De Pluim biedt ruimte voor een 15-tal grote bedrijven, een 15-tal kmo’s en ongeveer 6 woningen met een atelier. De eerste realisatiefase die nu wordt opgestart, goed voor ca. 20 ha, is bestemd voor grote bedrijven (> 5.000 m²). Pakweg een jaar later volgt een tweede fase van ca. 4,5 ha. Hier komt ruimte voor kmo’s (< 5.000m²) en woningen met een atelier (ca. 900m²).

Allereerst worden de rioleringen aangelegd, daarna worden de waterbufferbekkens uitgegraven en start de uitvoering van de wegenis, de fietspaden en plantvakken. Deze eerste fase omvat bijvoorbeeld meer dan 2,5 kilometer rioolbuizen, 1 km nieuwe wegen, 1,5 km afgescheiden fietspaden en 15.000 m² waterpartijen.

Na de uitvoering van de riolerings- en wegeniswerken volgt de aanleg van nutsvoorzieningen en het groen. De totaliteit van de werken zal ruim anderhalf jaar in beslag nemen, afhankelijk van de weersomstandigheden.
 

9 mei, 2017 - 17:00

Aswebo behoort sinds 2011 tot de Willemen Groep, één van de grotere spelers in de bouwsector. Enkele van de belangrijkste partners binnen deze groep zijn Willemen General Contractor, Cosimco, Franki Construct, Franki en Aannemingen Van Wellen.