Nieuwe A11 snelweg eind augustus open

Prev Next

Het einde van de werken aan de nieuwe A11 snelweg tussen Brugge en Westkapelle (Knokke-Heist) is in zicht. Op zaterdag 26 augustus wordt de A11 feestelijk geopend en komt aan een periode van drie en een half jaar intensieve werkzaamheden een einde. Schrijf je in op de nieuwsbrief van A11verbindt.be en word als eerste op de hoogte gebracht van wat je op die dag precies mag verwachten.

Aan het einde van de zomervakantie valt het laatste puzzelstukje op zijn plaats en zullen de eerste auto's over de gloednieuwe snelweg rijden. Een van de hoogtepunten van de A11 is de dubbele beweegbare brug over het Boudewijnkanaal. De bruggen zijn uniek in België, want nooit eerder is er middenin een autosnelweg een brug geplaatst die open en dicht kan. De bruggen zullen naar verwachting twee keer per dag openen om grote schepenen van de haven van Zeebrugge te laten passeren. Het grootste bouwwerk van de A11 is het nieuwe viaduct vlak bij Brugge. Met een hoogte van 17 meter en een lengte van 800 meter is dit één van de blikvangers van de A11.

De 12 kilometer lange nieuwe snelweg zorgt voor een beter verbinding tussen de Zeehaven van Brugge en het binnenland. De nieuwe A11 omvat meerdere tunnels, bruggen en knooppunten en voorziet daarnaast ook in nieuwe fietspaden. Met de komst van de A11 wordt het havenverkeer en het personenverkeer bovendien van elkaar gescheiden.

 

6 juli, 2017 - 09:15

Aswebo behoort sinds 2011 tot de Willemen Groep, één van de grotere spelers in de bouwsector. Enkele van de belangrijkste partners binnen deze groep zijn Willemen General Contractor, Cosimco, Franki Construct, Franki en Aannemingen Van Wellen.

Franki Construct behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep, één van de grotere spelers in de bouwsector. Enkele van de belangrijkste partners binnen deze groep zijn Willemen General Contractor, Cosimco, Franki, Aswebo en Aannemingen Van Wellen.