Nieuwe Göteborgstraat is twee maanden vroeger klaar

Prev Next

Op woensdag 6 juli ging in de haven van Gent de nieuwe Göteborgstraat nabij het Sifferdok open. Omwille van de uitbreidingen bij Volvo Car Gent werd deze straat enkele tientallen meters verlegd. Aswebo is er in geslaagd om de werken op amper 7 weken tijd af te ronden, wat heel wat vroeger is dan de geplande opleveringsdatum in september.

Omwille van de uitbreiding van de lasfabriek van Volvo Car Gent diende de Göteborgstraat te worden opgeschoven. De Göteborgstraat ligt tussen Volvo Car en de terreinen van Honda en is een belangrijke verbindingsweg voor bedrijven gelegen tussen het Sifferdok en het Mercatordok. Het Havenbedrijf Gent is tevreden over de manier waarop Aswebo de klus klaarde: “Vanaf de voorbereiding is een doorgedreven communicatie gevoerd met alle betrokken partijen. Wekelijks werd overleg gepleegd tussen het Havendrijf, Aswebo en de nabijgelegen bedrijven. De perfecte samenwerking en verstandhouding tussen alle partijen droegen bij aan het succes van dit project”, zegt Filip VanEeckhoute, ingenieur infrastructuur bij het Havenbedrijf Gent.

Beperkte hinder

De nieuwe Göteborgstraat is 330 meter lang, heeft een afgescheiden fietspad en vormt nu het verlengde van de Geeraard Van den Daelelaan. Ze sluit aan op de Langerbruggestraat waar een veilige oversteek voor fietsers werd gemaakt. Filip VanEeckhoute: “Tijdens de werken werd de hinder tot een minimum herleid door de aanleg van een tijdelijke weg. Het verkeer kon tijdens de uitvoeringsfase steeds in beide richtingen doorrijden en ook voor de fietsers werd een oplossing gevonden.”

Strakke organisatie

De werken werden twee maanden vroeger dan gepland opgeleverd, tot grote tevredenheid van de opdrachtgever: “Normaal zouden de werken tot september duren, maar door een strakke organisatie en de ruime ervaring van Aswebo werd dit ingrijpende infrastructuurwerk gerealiseerd op ongeveer de helft van de voorziene uitvoeringstermijn.”

Het Havenbedrijf Gent investeerde 600.000 euro in deze nieuwe weg.
 

6 juli, 2016 - 14:45