Academiestraat - Gent

Beschrijving 

Bouw van 109 wooneenheden, 2 handelsruimten en multifunctionele ruimte.

Figura is een veelzijdig en op ingetogen hedendaagse manier vormgegeven gebouw dat plaats biedt aan een gevarieerde aanbod van 34 unieke residentiële appartementen (80 tot 130m² voor 1, 2 of 3 slaapkamers).
Saltare is een veelzijdig en op een ingetogen hedendaagse manier vormgegeven gebouw dat plaats biedt aan een gevarieerde aanbod van unieke residentiële appartementen, ruimte voor vrije beroepen en burgerwoningen met een oppervlakte tussen de 180 en de 210m².
Statua is een veelzijdig en op ingetogen hedendaagse manier vormgegeven gebouw dat plaats biedt aan een gevarieerd aanbod van 26 unieke residentiële appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. Bovendien zijn de woningen van Statua, indien gewenst, samenvoegbaar.
Fibula, Het kleinste van de deelprojecten van Academie biedt onderdak aan zes woongelegenheden waarvan drie compacte, modern uitgeruste studio’s. De studio’s zijn 39m² groot en beschikken over een balkon waardoor ze baden in natuurlijk licht.

Categorie: Gebouwen; Residentieel

Willemen General Contractor is opgericht in 1999 en vormde de basis voor het ontstaan van de Willemen Groep. Enkele van de belangrijkste partners binnen deze groep zijn Cosimco, Franki Construct, Franki, Aswebo en Aannemingen Van Wellen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Academiestraat, Gent, Oost-Vlaanderen, België
Bouwheer 
Academie Vastgoedontwikkeling
Architecten 
Robbrecht en Daem Architecten
MJosé Van Hee Architecten
Dierendonckblancke
Studiebureau 
VK Engineering (stabiliteit & speciale technieken)
Uitvoeringstermijn
2 jaar 3 maanden
Start werken
06-2017
Einde werken
09-2019