Willemen Infra legt opnieuw proefvak aan met duurzaam asfalt

Prev Next

Aan de Kikvorsstraat in Gent heeft Willemen Infra opnieuw een proefvak REjuveBIT aangelegd. Het maakt deel uit van een proefproject van onderzoekers van de Universiteit Antwerpen in het kader van een Tetrafonds-project.

Het proefvak in Gent is één van de vijf proefvakken in Vlaanderen waar onderzoek wordt verricht naar asfalt verrijkt met verjongingsmiddelen en verhoogde recyclingpercentages. Aan de hand van de proefvakken wordt de technische impact ervan geëvalueerd op het niveau van het mengselontwerp, de mechanische eigenschappen en de traceerbaarheid. Bedoeling is om in de toekomst een duurzame vorm van asfalt te produceren door minder materialen en energie te verbruiken.

In de Gentse Kikvorsstraat werd een klein proefvak overgoten met de nieuwe, innovatieve asfalt die zowel in de top- als onderlagen bestaat uit oud, afgefreesd asfalt. Het verjongingsmiddel herstelt het oude asfalt en werkt de oudere componenten grotendeels weg, waardoor er meer gerecycleerd kan worden. Bovendien wordt het asfalt op een lagere temperatuur geproduceerd, wat heel wat energie uitspaart.

In mei legde Willemen Infra al een eerste proefvak aan in de haven van Antwerpen.

Bekijk de reportage van AVS. 

 

14 October, 2019 - 10:45

Willemen Infra is a leading, Belgian road construction company with a regional presence in both Flanders and Wallonia. An important asset is that we have all aspects of the construction process under our own management and thus fully control the execution. Moreover, our team of 1,000 well-trained and experienced employees are willing to work at night and over the weekend to make sure they get everything done in time. In addition, thanks to our own COPRO-certified production and recycling sites, we are one of the leading producers for asphalt and road concrete.