PROJECT PDF
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965, groep@willemen.be
 
Politiekantoor - Zaventem
 
 
Activities
Buildings
Offices
Public
Integral projects
 
Contractor
Willemen Construct
 
Features
DBM
 
Location 
Spoorwegstraat, Zaventem, Vlaams Brabant, Belgium
 
Client
Politiezone Zaventem
 
End User
Lokale politie Zaventem
 
Price
€11.200.000
 
Architects
Arch & Teco
ORG architecten
 
Engineering Office
Arch & Teco Engineering, Daidalos Peutz (akoestiek), AB-Solid (veiligheid)
 
Construction period 
2 years
 
Start work 
08-2019
 
End of work 
08-2021
 

Het nieuwe politiekantoor van Zaventem wordt opgevat als een politiehuis, dat uitnodigend is voor bezoekers, maar tevens de veiligheid en privacy garandeert voor het eigen personeel. De compacte organisatie draagt bij tot een logische en efficiënte organisatie van het politiekantoor. Bij de indeling werd werking volgens de clusters nauwgezet gevolgd en geoptimaliseerd.

Het gebouw heeft een laagdrempelig en open karakter. De omgeving wordt maximaal landschappelijk ingericht. Zowel de omgeving als het gebouw zijn integraal toegankelijk. De keuze voor een compact gebouw met een eenvoudige geometrie zorgt niet alleen voor een eenvoudig te realiseren gebouw, maar ook voor een functionele en efficiënte layout, met een minimum aan circulatieruimte. Het gebouw is uitbreidbaar én inbreidbaar. Ook de ondergrondse garage kan eenvoudig uitgebreid worden.

Het ambitieniveau voor de energiezuinigheid van het gebouw wordt hoog gelegd: er wordt een E-peil bereikt van E49 en K-peil K20. Het gebouw zal op dit vlak een voorbeeldfunctie vervullen.

Willemen Construct realiseert het politiekantoor in een DBM-formule, waarbij het instaat voor zowel het ontwerp, de bouw als het onderhoud van het gebouw. 

 

Willemen Construct

Boerenkrijgstraat 133
2800 Mechelen (Belgium)
tel +32 15 56 99 65
willemen@willemen.be
www.willemen.be

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.
     © Willemen Groep