Telenet (Phase 1 & 2) - Malines

Description 

Office complex located along Liersesteenweg (at the corner of Caputsteenstraat) on the grounds of the former Baron Michel Barracks in Mechelen. Separate building volumes – management rooms and offices – both constructed around a central atrium and connected on the ground by a glass volume. Sober and timeless design that clearly refers to Telenet's high-tech image. Structural glass for office landscapes and central atrium, aluminium outer wall panels – interrupted by round windows – for vertical circulation, meeting rooms, toilet areas and kitchen.
The floor space amounts at 8,300 m², the façade surface area at approx. 3,000 m².
The former entrance gate of the barracks (Liersesteenweg) was retained as reference to the site's historical past.

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.

 
location 

Project Details

Contractor
Liersesteenweg 4, Mechelen, Antwerpen, Belgium
Client 
Telenet Operaties nv
Price 
€20.500.000
Architects 
FDA (Foqué-Denkens-Adriaenssens)
Temporary partnership 
Willemen General Contractor, Vanhout
Engineering Office 
Botec (stabiliteit, fase 1), Atenco (stabiliteit, fase 2)
Construction period
2 years 11 months
Start work
01-1997
End of work
12-1999