Ter Bleuk - Bonheiden

Description 

Construction of 52 assisted living flats in four residential pavilions. The pavilions are two storeys high and have a full basement. They are connected to a central service pavilion by an underground corridor system. Each floor of the pavilions contains six to eight service flats and one meeting room per corridor. All rooms are accessible by wheelchair and the levels can be reached by lift. The central multifunctional pavilion contains a brasserie, a meeting room, a kiné and fitness room, a wellness, a laundry and a consultation room. This pavilion also has a green roof. The construction took place in two phases. In the first phase, the central pavilion and three residential pavilions were built, to which the nursing home residents moved. The second phase included the demolition of the current building and the construction of the fourth residential pavilion.

 

Willemen Construct came into being on 1 July 2018 as a result of the merger between Willemen General Contractor and the construction department of Kumpen.

 
location 

Project Details

Contractor
Bleukstraat 11, Bonheiden, Antwerpen, Belgium
Client 
Ter Bleuk nv
Price 
€7.600.000
Architects 
Kennes Elegeert De Ruysscher
Construction period
2 years 1 month
Start work
01-2014
End of work
02-2016