Campusgebouw PXL- Hasselt

Description 

Ontwerpen, bouwen en onderhouden van een nieuwe campus voor de opleidingen PLX MAD School of Arts en PXL-IT.

Willemen Construct stond mee in voor het ontwerp, de asbestsanering en sloop van de bestaande schoolgebouwen, de ruwbouw wind- en waterdicht, de afwerking, technieken en omgevingsaanleg. Het zorgt ook voor het 20-jarig onderhoud van de nieuwbouw. Daarnaast organiseerde het tijdelijk maatschap de verhuis van de installatie voor de kunstopleiding naar een tijdelijke huisvesting en vervolgens naar de nieuwbouw.

De nieuwe campus van 7.300 m² omvat aanpasbare leer- en werkomgevingen. Ze kunnen aangepast en ingericht worden naar wens als intiem leslokaal of als open atelier. Er komen eveneens nieuwe ateliers voor de Vrije Kunsten (Keramiek, Open Lab, Schilderkunst, Sculptuur en Vrije Grafiek) en voor de afstudeerrichting Juweelontwerp & Edelsmeedkunst. Bij de inrichting wordt maximaal rekening gehouden met de vereisten van de verschillende disciplines. Eén van de blikvangers in het gebouw is de centraal gelegen en dubbelhoge tentoonstellingsruimte. Her en der in de open ateliers zijn zwevende, houten mezzanines ingebracht. De open structuur van het gebouw zal de samenwerking en interactie tussen de verschillende ateliers nog versterken.

In het torenvolume ligt het overgrote deel van de theorielokalen en een donkere ruimte voor foto- en video-opnames. De focus ligt er op user experience, virtual en augmented reality. De studenten hebben vanuit deze toren een visuele link met hun collega’s op de nabijgelegen Corda Campus.

 

Willemen Construct est née le 1er juillet 2018 de la fusion entre Willemen General Contractor et le département construction de Kumpen.

 
emplacement 

Détails du projet

Entrepreneur
Elfde-Liniestraat 25, Hasselt, Limburg, Belgique
Maître(s) d'ouvrage 
PXL
Architecte 
a2o architecten
Sociéte momentanée 
Willemen Construct, Vanhout
Surface hors-sol 
7 300m²
Délai
1 an 10 mois
Début des travaux
02-2018
Fin des travaux
12-2019