Viaduct E17 - Gentbrugge

Prev Next
Description 

Sinds begin oktober 2021 is het 1,6 km lange viaduct van de E17 in Gentbrugge weer helemaal open voor het verkeer. Dat was een maand vroeger dan gepland.

Het viaduct dateert van de jaren ‘60 en was sterk verouderd. Bovenop het viaduct hebben we het wegdek, de waterdichting, het geluidsscherm en de vangrails vernieuwd. Onderaan herstelden we de betonstructuur, voorzagen we de pijlers van een kathodische bescherming en brachten we een beschermende coating aan. Daarnaast stonden we in voor de totale renovatie van de brug over de Schelde en de herinrichting van de snelwegparking.

Tijdens de renovatie ging extra aandacht naar geluidswerende maatregelen. “Naast nieuwe, hogere en langere geluidsschermen, werden ook alle 48 voegen in het brugdek vernieuwd met een geluidsarme PU-voegvulling. Sommige van die voegen zitten verdoken, waardoor je ze bijna niet ziet. Daardoor loopt het wegdek bijna volledig door en dat is aangenamer voor wagens om te rijden. Er werd ook gekozen voor geluidsarm asfalt”, zegt Yves, coördinator burgerlijke bouwkunde en renovatietechnieken.

De renovatiewerken aan het viaduct in Gentbrugge gingen van start in het voorjaar van 2020. Eerst werd het viaduct hersteld in de richting van Kortrijk, daarna in de richting van Antwerpen. Op die manier bleef verkeer over het viaduct in beide rijrichtingen steeds mogelijk.

 

Willemen Infra a vu le jour le 1er juillet 2018 de la fusion entre Aswebo, Aannemingen Van Wellen et le département infra de Kumpen et est l'un des principaux constructeurs de routes et fabricants d'asphalte et de béton.

 
emplacement 

Détails du projet

Entrepreneur
E17, Gent, Oost-Vlaanderen, Belgique
E17, Gent, Oost-Vlaanderen, Belgique
Maître(s) d'ouvrage 
Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen
Montant 
€35.000.000
Délai
1 an 8 mois
Début des travaux
04-2020
Fin des travaux
12-2021