Parkings Q8 A15-E42 - Verlaine

Beschrijving 

Aswebo startte in mei 2012 de werken langs de E42 voor de renovatie, modernisering en uitbreiding van de verschillende parkings beheerd door Q8 in Verlaine. Aswebo vatte deze opdracht aan in samenwerking met Eloy, een aannemer uit Sprimont, gespecialiseerd in grond- en rioleringswerken. 

De wegeniswerken omvatten de aanleg van twee rotondes in doorlopend gewapend beton, de aanleg van een carpoolparking en de aanleg van funderingen voor parkings in afsfalt (20 cm dik). Er werd voor de aanneming meer dan 20.000 ton asfalt verwerkt in 2012. Op de fundering werd ook nog een laag van 21 cm doorlopend gewapend beton geplaatst. Verder worden zowel op de noordkant als op de zuidkant van de E42 twee truckparkings aangelegd.

Naast de truckparkings wordt er ook nog een busparking in gewapend beton aangelegd. De huidige parkings (asfalt, greppels en boordstenen) ondergaan ook een volledige renovatie. De op- en afritten worden heraangelegd samen met de renovatie van het wegrestaurant boven de autosnelweg en de bouw van nieuwe shops. Dit alles gebeurt aan beide kanten van de autosnelweg. 

Categorie: Wegenbouw; Algemene wegenwerken, Asfaltwerken, Betonwerken - Renovatie

Willemen Infra - de grootste Belgische wegenbouwer - is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
E42, Verlaine, Liege, België
Bedrag 
€4.000.000
Tijdelijke handelsvennootschap 
Aswebo, Eloy
Uitvoeringstermijn
1 jaar
Start werken
05-2012
Einde werken
05-2013