BelOrta - Sint Katelijne Waver

Beschrijving 

Cosimco heeft het nieuwe hoofdkantoor van BelOrta (3.000 m² kantoren) op de Mechelse Veilingen in Sint-Katelijne-Waver gebouwd.

Het gebouw werd gefundeerd op palen en modulair opgetrokken door middel van dragende betonwanden met aan de buitenzijde metselwerk in parament. De gevel wordt ritmisch onderbroken door gemoduleerd aluminium schrijnwerk met zonwering. De tussenvloeren bestaan uit voorgespannen welfsels, de kroonlijst en sokkel van het gebouw worden uitgevoerd in alu cassettes. De inkompartij wordt geaccentueerd door een luifelconstructie. Het project omvatte verder de volledige binnenafwerking. Cosimco nam eveneens de algemene coördinatie van alle technische installaties op zich.

BelOrta is niet het eerste bouwwerk van Cosimco op de Mechelse Veilingen. Samen met AR-TE en Stabo bouwde het eveneens de nieuwe kantoren van E.P.S en ook de nieuwe bedrijfsgebouwen van onder meer Aartsenfruit, Greenpartners, LC Packaging en METRO.

Categorie: Gebouwen; Kantoren

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Mechelsesteenweg 120, Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen, België
Bouwheer 
BelOrta
Bedrag 
€2.345.000
Architecten 
AR-TE
Studiebureau 
Stabo
Oppervlakte bovengronds 
3 000m²
Uitvoeringstermijn
9 maanden
Start werken
03-2014
Einde werken
12-2014