Aswebo pakt uit met primeur op vlak van e-invoicing

‹ Prev Next ›

Aswebo is klaar voor het verzenden van e-facturen naar de Vlaamse overheid. Het maakt als eerste bedrijf in de bouwsector gebruik van Mercurius, het portaal waarmee op termijn e-facturen geleverd kunnen worden aan alle overheden. De Vlaamse overheid vraagt de bouwsector om het voortouw te nemen in de digitalisering van het facturatieproces.

Efficiëntiewinst, tijdige betaling en beter financieel beheer

Aswebo beantwoordt als eerste bouwbedrijf de oproep van de Vlaamse overheid om elektronische facturen aan te leveren. Met e-facturatie wordt een ambitieuze digitalisering nagestreefd van de facturatieprocessen bij zowel de verzender als de ontvanger. e-Facturatie levert dan ook een substantiële meerwaarde voor de bedrijven: naast de administratieve vereenvoudiging en het efficiënte facturatieproces, zijn ook de tijdige betalingen en het betere financiële beheer gerealiseerde voordelen.

e-Facturatie als standaard

Voor bedrijven als Aswebo zou Mercurius zo snel mogelijk het platform moeten worden waarmee zij alle overheden kunnen bereiken. De Vlaamse overheid vraagt al haar leveranciers om over te stappen op e-facturatie zodat iedereen optimaal gebruik kan maken van de voordelen die deze digitalisering teweeg brengt.

Aswebo is vooral tevreden over de manier van samenwerken en het partnerschap tussen partijen op verschillende bestuursniveaus. Uiteindelijk resulteerde de samenwerking in een geslaagd project. Met dank aan het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid, ARCO, KPD en de SSC IT van Willemen Groep.

www.bestuurszaken.be/e-invoicing

9 juli, 2015 - 10:30