Betonelement van bijna 28 ton voor Kumpen Infra

Prev Next

Deze week heeft het Infra-team van Kumpen een overstortbetonelement van bijna 28 ton in de Maastrichtersteenweg in Hasselt geplaatst. Het is meteen de laatste grote constructie van deze opdracht die stilaan op zijn einde komt. De werken maken deel uit van een riool- en wegenisproject dat vorig jaar in oktober in opdracht van Infrax en Stad Hasselt is opgestart.

Dankzij deze nieuwe overstortput kan vuil water én regenwater gezamenlijk maar gescheiden doorstromen. Op het moment dat het vuilwaterriool om een of andere reden overbelast wordt, valt het bovenste propere water over een muur in de put in het regenwaterriool. De aanleg van dit nieuw gescheiden rioolsysteem én een wachtbekken zal de afvoercapaciteit van voornamelijk regenwater aanzienlijk vergroten en dus de wateroverlast in de zone verhelpen. De werken zullen eind dit jaar of begin volgend jaar volledig klaar zijn.

10 november, 2017 - 14:30

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.