Bouw Belgische ambassade in Kinshasa gaat in augustus van start

Prev Next

Gazet van Antwerpen brengt vandaag paginagroot een reportage over de bouw van de Belgische ambassade door Willemen Groep in Kinshasa. 

Willemen Groep start in augustus in de Congolese hoofdstad Kinshasa met de bouw van de nieuwe Belgische ambassade. "Uit verschillende kandidaten kwamen wij als beste uit de bus. Wij verzorgen zowel het ontwerp als de bouw van de nieuwe ambassade. Zes ingenieurs van ons zijn daarvoor naar Congo afgereisd", zegt CEO Johan Willemen. Over een vijftal jaar wil de groep een derde van zijn omzet, die momenteel 680 miljoen euro per jaar bedraagt, in het buitenland realiseren.

De voorbereidingen voor de bouw van de ambassade aan de Boulevard du 30 Juin lopen. Eind augustus is het officiële moment voor de eerstesteenlegging gepland. Willemen Groep mag de nieuwbouw van zo’n zesduizend vierkante meter optrekken. De nieuwbouw, in meer dan één opzicht een uitzonderlijk gebouw, is aanbesteed voor 10,5 miljoen euro. “Qua kostprijs niet de grootste opdracht, maar het is natuurlijk wel een project dat nieuwe perspectieven kan bieden voor ons bedrijf.”

Willemen Groep heeft nadrukkelijke ambities in Afrika. "Ik geloof sterk in het groeipotentieel van dat continent. In Amerika en in Azië zijn er bouwbedrijven genoeg. In Afrika ligt de markt nog open. Het continent heeft een groeiende bevolking en vanuit België kunnen wij er makkelijk naartoe reizen", onderstreept Johan Willemen.

Ook groot project in Emiraten

Willemen Groep is ondertussen ook actief in Umm al-Qaiwain, een van de Verenigde Arabische Emiraten met een inwoneraantal van ongeveer 80.000. “Wij werken daar samen met onderaannemers om een woonproject met 2.400 appartementen en een hotel met 300 kamers te realiseren”, zegt Johan Willemen. Met het project is een investering van 600 miljoen euro gemoeid.

Bron: Gazet van Antwerpen, weekendkrant 12-13 juli. 

12 juli, 2014 - 09:00