Capaciteit RVT Le Grand Pré gaat bijna maal drie

Prev Next

Franki is op 6 januari gestart met de complete vernieuwing van rust- en verzorgingstehuis Le Grand Pré in Wépion, een deelgemeente van Namen. De werken worden uitgevoerd in twee fasen. In eerste instantie wordt gezorgd voor de uitbreiding van het tehuis met 3.100 vierkante meter.

De uitbreiding gebeurt op de traditionele manier: met een draagbalk, holle vloerplaten, een houten gebinte met prefab dakstoel in A-vorm, pleisterwerk op de isolatie, kunstleisteen als dakbedekking en gedeeltelijke gevelbekleding. Wanneer de uitbreiding gerealiseerd is, zal het OCMW van Namen de bewoners tijdelijk onderbrengen in deze nieuwe vleugel. Eens alle bewoners verhuisd zijn, start fase 2, met name de aanpassings- en renovatiewerken in het bestaande gebouw (2.800 vierkante meter). Nog een andere vleugel krijgt een extra verdieping (900 vierkante meter) en een nieuw dak.

Het tehuis blijft tijdens de volledige duur van de werken gewoon open. Wanneer de werken klaar zijn, zal Le Grand Pré 101 kamers tellen. Dat zijn er 65 meer dan nu. De aannemingssom bedraagt € 7,89 miljoen. De werken worden uitgevoerd in een periode van 640 dagen.

6 januari, 2016 - 16:45