CC De Factorij wint Publica Award

‹ Prev Next ›

Woensdagavond vond voor de derde editie van de uitreiking van de Publica Awards plaats. Cultuurcentrum De Factorij in Zavemtem, een project van Franki Construct, mocht de Gouden medaille in ontvangst nemen in de categorie Openbare Werken.

De uitreiking, georganiseerd door EBP samen met Bouwkroniek / La Chronique, bekroont publieke actoren, hun partners en hun samenwerking. Meer dan 200 genodigden woonden de gala-avond bij in Hotel La Plaza in Brussel.

De Factorij opende precies een jaar geleden haar deuren. Het nieuwe cultuurcentrum met bibliotheek werd door Franki Construct opgetrokken op de site van de voormalige Suchardfabrieken in het centrum en strekt zich uit over twee bouwlagen. De centrale inkom, receptie, bar, cafetaria en foyer grenzen aan elkaar. Een grote concert- en theaterzaal biedt plaats aan 800 toeschouwers.

Om akoestische redenen werd gekozen voor een schelpvormige theaterzaal volgens het ‘doos in doos’-principe. Om tegemoet te komen aan de voorschriften van een maximale bouwhoogte van 8 meter, werd de zaal gedeeltelijk ondergronds gebouwd. Achter het podium bevindt zich de polyvalente zaal voor 300 personen en een verdieping hoger is er een iets kleinere zaal voor softsporten.

CC De Factorij is een toonbeeld van duurzaam bouwen:
• Groendaken over de volledige oppervlakte van het dak.
• Warmterecuperatie door middel van geothermische boringen, 80 meter diep.
• Groene omgevingsinfrastructuur.
• Witte eco-bitumineuze dakdichting.
• Regenwater infiltratiebekkens.
 

26 april, 2018 - 10:15

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.