Nieuw cultuurcentrum verrijst op oude Suchardsite

Prev Next

Sinds begin dit jaar bouwt Franki Construct voor de gemeente Zaventem aan een gloednieuw cultureel centrum met bibliotheek. Deze komt er op het terrein van de voormalige Suchardfabrieken in het centrum, vlak bij het station en de bushaltes.

Duurzaamheid en zuinig omgaan met energie staan in dit project helemaal voorop. Het gebouw strekt zich uit over twee bouwlagen. De centrale inkom, receptie, bar, cafetaria en foyer grenzen rechtstreeks aan elkaar. Een grote concert-theaterzaal biedt plaats aan 700 toeschouwers. Achter het podium komt een polyvalente zaal met een capaciteit van 300 personen en een verdieping hoger komt er een iets kleinere zaal voor softsporten. Langs de W. Lambertstraat kijk je binnen in de bibliotheek, vlak naast de academie.

Het ontwerp kenmerkt zich door een veelvuldig gebruik van glas en strakke, lichte metaalstructuren die een gevoel van toegankelijkheid creëren. Grote raampartijen in heel het gebouw zorgen voor een maximale verbinding tussen binnen- en buitenruimte. De gebouwen worden ingeplant naast een promenade in het groen, open georiënteerd met veel licht en lucht. De werken zijn goed voor een bedrag van € 10,5 miljoen. De uitvoeringstermijn bedraagt 425 kalenderdagen.

4 augustus, 2014 - 14:30