Open Wervendag: 11.500 bezoekers op onze 13 deelnemende werven

Prev Next

De twaalfde editie van Open Wervendag kon rekenen op stralend weer, wat vertaald werd in maar liefst 83.000 bezoekers. De Confederatie Bouw organiseert jaarlijks dit event om het vakmanschap in de bouwsector in de kijker te zetten. Willemen Groep nam daarom deel met 13 keurig geselecteerde werven verspreid over heel België. Maar liefst 11.500 enthousiastelingen kwamen onze werven bezoeken.

Drie van onze werven hebben enorm veel bezoekers aangetrokken. De grootste blikvanger was het Stadskantoor van Hasselt. Maar liefst 4.500 geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen naar het nieuwe, multifunctionele kantoorgebouw voor de stadsdiensten en het OCMW van Hasselt. Het was voor de bezoekers een uitgelezen kans om het hele kantoor eens te bezichtigen, want in augustus openen ze officieel hun deuren en zullen niet alle ruimtes meer toegankelijk zijn voor het publiek.

Ook Gazometersite in Sint-Truiden kon rekenen op een hoog aantal bezoekers. Met dit stadsvernieuwingsproject zal de stationsbuurt een helemaal nieuwe uitstraling krijgen. Het complex van 26.000 m2 zal alle stedelijke diensten die zich richten op kinderen en jongeren centraliseren: de jeugddienst, een jongerencentrum, een basisschool en een welzijnscampus. Verder bouwen ze ook aan een ondergrondse parkeergarage en 15 appartementen. De hoge interesse in dit project kunnen we verklaren door de grootte ervan enerzijds, anderzijds omdat de ruwbouwwerken mooi aan het vorderen zijn.

Onze derde populairste werf was een infra werf: ’t Zand en de Vrijdagmarkt in Brugge. Onze medewerkers mochten daar maar liefst 1.100 bezoekers verwelkomen. Het grote succes valt te verklaren doordat Aswebo voor de gelegenheid een Sky-Watch plaatste waardoor geïnteresseerden de mogelijkheid hadden om het vernieuwde ’t Zand te bezichtigen vanop 50 m hoogte. Een prachtig zicht over de stad Brugge kregen ze er gratis bij!

Daarnaast konden ook onze kleinere werven rekenen op mooie bezoekersaantallen. Kortom: het was weer een prachtige editie van Open Wervendag. We willen graag alle medewerkers bedanken voor hun inzet en alle bezoekers voor de interesse in onze werven. Samen met de Confederatie Bouw vinden we het belangrijk de bouwsector te promoten als een aantrekkelijke en toekomstgerichte werkgever die voortdurend op zoek is naar nieuwe talenten met pit.

7 mei, 2018 - 16:15