Parachutisten openen Langwater in Kortrijk

Prev Next

De nieuwe verkaveling Langwater in Kortrijk is een jaar na de start van de werken ingehuldigd. Aswebo zorgde er voor de wegenis- en omgevingswerken. Er werd ook in een gescheiden rioleringsstelsel voorzien. Hiervoor werd de bestaande bovenbouw opengebroken en heraangelegd.

Langwater situeert zich tussen de Morinnestraat, de N8 (Oudenaardsesteenweg) en de gemeentegrens met Zwevegem. Het totale gebied is 18 hectare groot. Twee hectare hiervan werd door Aswebo aangelegd als park met ruimte voor volkstuintjes. De nieuwe verkaveling kreeg ook tal van fietspaden, keerpunten en wandelpaden.

Het Kortrijkse stadsbestuur eert met de nieuwe straatnamen vier gesneuvelde parachutisten uit de Tweede Wereldoorlog. De nieuwe straten werden met militair eerbetoon en in aanwezigheid van federaal minister van Defensie Steven Vandeput ingehuldigd. Hoogtepunt was de dropping van drie parachutisten uit een helikopter. Aan de ingang van Langwater staat een gedenksteen.

Bekijk de reportage van Focus-WTV.
 

22 september, 2017 - 17:30

WILLEMEN INFRA beheerst alle aspecten van de wegenbouw. Niet alleen de uitvoerende werken, maar ook alle ondersteunende diensten hebben we in eigen beheer: laboratoria, studiediensten, onderhoudsdiensten, landmeters, signalisatie, … Ook in de haven en de petrochemie zijn we sterk vertegenwoordigd.