Parachutisten openen Langwater in Kortrijk

‹ Prev Next ›

De nieuwe verkaveling Langwater in Kortrijk is een jaar na de start van de werken ingehuldigd. Aswebo zorgde er voor de wegenis- en omgevingswerken. Er werd ook in een gescheiden rioleringsstelsel voorzien. Hiervoor werd de bestaande bovenbouw opengebroken en heraangelegd.

Langwater situeert zich tussen de Morinnestraat, de N8 (Oudenaardsesteenweg) en de gemeentegrens met Zwevegem. Het totale gebied is 18 hectare groot. Twee hectare hiervan werd door Aswebo aangelegd als park met ruimte voor volkstuintjes. De nieuwe verkaveling kreeg ook tal van fietspaden, keerpunten en wandelpaden.

Het Kortrijkse stadsbestuur eert met de nieuwe straatnamen vier gesneuvelde parachutisten uit de Tweede Wereldoorlog. De nieuwe straten werden met militair eerbetoon en in aanwezigheid van federaal minister van Defensie Steven Vandeput ingehuldigd. Hoogtepunt was de dropping van drie parachutisten uit een helikopter. Aan de ingang van Langwater staat een gedenksteen.

Bekijk de reportage van Focus-WTV.
 

22 september, 2017 - 17:30

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.