Spooroverweg in Zeebrugge wordt veiliger gemaakt

Prev Next

Willemen Infra is in de achterhaven van Zeebrugge gestart met het veiliger maken van de spooroverweg aan de Margaretha van Oostenrijkstraat. Daar komen een veilige in- en uitrijstrook van 300 meter en ook de bestaande rijstroken worden aangepast.

De spooroverweg aan de ingang van International Car Operators (ICO) is vandaag enkel uitgerust met waarschuwingssignalen. Sinds de ingebruikname van de nieuwe hoofdvestiging van ICO, nam de drukte op de kruising echter exponentieel toe.

In een eerste fase wordt naast de bestaande weg het baanbed uitgegraven, er wordt voorzien in een fundering en er komen nieuwe rijstroken in asfalt. Tijdens de werkzaamheden blijft de terminal toegankelijk en zal het verkeer geen hinder ondervinden. De werken worden uitgevoerd in opdracht van het havenbestuur MBZ en duren tot eind september.

 

20 augustus, 2019 - 14:30

Willemen Infra is een toonaangevende, Belgische wegenbouwer met een regionale aanwezigheid in zowel Vlaanderen als Wallonië. Een belangrijke troef is dat we alle aspecten van het bouwproces in eigen beheer hebben. Bovendien schuwt ons team van 1.000 goed opgeleide en ervaren medewerkers weekend- noch nachtwerk om opdrachten tijdig af te werken. Daarnaast zijn we dankzij onze eigen COPRO-gecertificeerde productie- en recyclagesites één van de belangrijkste producenten voor asfalt en wegenisbeton.