[TIMELAPSE] Vernieuwing E40 gebald in 2 minuten

Prev Next

Van 8 juli tot 12 augustus kreeg de E40 tussen Bertem en Sterrebeek een nieuw jasje. 6,7 kilometer wegdek werd vernieuwd door onder meer Aswebo en Aannemingen Van Wellen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakte van de werken een knappe timelapse video.

De werken op de E40 hebben in totaal 35 dagen en nachten geduurd. 180 wegenwerkers hebben de klok rond gewerkt om de E40 haar welverdiende renovatie te geven. Tijdens die werken werden ook, voor de allereerste keer in België, twee Amerikaanse trillingsmachines gebruikt. De machines werden gebruikt om het oude beton uit te breken. Terwijl beton traditioneel in stukken wordt gebeukt, werd hier gebruik gemaakt van ultrasone trillingen die het beton vermorzelen. Daarna worden het wapeningsijzer en betonpuin meteen verwijderd. Deze nieuwe methode is sneller, goedkoper en veiliger. Door de gunstige weersomstandigheden waren de werken drie dagen vroeger afgerond.

Timelapse video: Agentschap Wegen en Verkeer

25 augustus, 2017 - 12:00

Van Wellen behoort sinds 2014 als dochterfirma van Aswebo tot de Willemen Groep, één van de grotere spelers in de bouwsector. Enkele van de belangrijkste partners binnen deze groep zijn Aswebo, Willemen General Contractor, Franki Construct, Franki en Cosimco.

Aswebo behoort sinds 2011 tot de Willemen Groep, één van de grotere spelers in de bouwsector. Enkele van de belangrijkste partners binnen deze groep zijn Willemen General Contractor, Cosimco, Franki Construct, Franki en Aannemingen Van Wellen.