Volg de spectaculaire plaatsing van passerelle Schijnpoort

‹ Prev Next ›

Franki Construct start vrijdag met de montage van voetgangersbrug Schijnpoort in Antwerpen. De stalen passerelle zal Spoor Oost verbinden met de overkant van de Schijnpoort en de zwakke weggebruiker scheiden van het gemotoriseerde verkeer. De spectaculaire werken zullen het ganse weekend in beslag nemen. Vanop Spoor Oost (kant Schijnpoortweg) kan je het huzarenstukje volgen.

Franki Construct ging begin oktober 2018 van start met de funderingswerken en de bouw van het bruggenhoofd aan de kant van Spoor Oost. Nadien volgde de bouw van de brugpijlers aan de kant van het waterzuiveringsstation en het Lobroekdok. Twee maanden geleden werden alle steunpalen geplaatst en de kolommen gemonteerd. Daarop komen vanaf vrijdagochtend de zes onderdelen van de passerelle te liggen. Elk onderdeel is ongeveer 30 meter lang. Het kruispunt aan het Sportpaleis wordt tijdens de werken afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Meer info over de tijdelijke omleidingen vind je hier.

Dag en nacht

Op dit moment worden de brugdelen naast het Sportpaleis geassembleerd. Vanaf dinsdag verhuizen ze naar de kop van het Lobroekdok. Daar staan twee grote kranen met een hefvermogen van 500 ton klaar om de brugdelen vanaf vrijdagochtend op de brugpijlers te plaatsen. Een team van ongeveer veertig mensen werken dag en nacht aan de opdracht, zodat het kruispunt zondagavond weer kan worden vrijgegeven. Het ideale moment om een kijkje te komen nemen is zaterdag- of zondagmiddag.

180 meter

Na de plaatsing worden de brugdelen verder afwerkt. Vanaf de paasvakantie zullen bezoekers van het Sportpaleis en de Lotto Arena die parkeren op Spoor Oost via de passerelle de Noordersingel en de Schijnpoortweg kunnen oversteken. De brug wordt zes meter breed en 180 meter lang en sluit via een trap aan op het bestaande voetpad langs de Schijnpoortweg. Bij grote evenementen zullen duizenden mensen gebruik maken van de passerelle.

 

6 januari, 2020 - 11:45

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.