PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Residentie Aureus - Poperinge
 

Projectdetails


Activiteiten
Residentieel
Projectontwikkeling

Aannemingsbedrijven
Cosimco
Willemen Real Estate

locatie
Werf 46
8970 Poperinge
België
West-Vlaanderen BE

Bouwheer
Willemen Real Estate

Architecten
Toon Breyne bvba

Uitvoeringstermijn 
1 jaar 2 maanden

Start werken 
11-2015

Einde werken 
01-2017

Projectwebsite


 

De residentie Aureus, gelegen aan de Werf nummers 46, 48 en 50 in Poperinge, omvat in totaal 21 appartementen verdeeld over 3 bouwlagen. Elk appartement heeft 2 aparte slaapkamers. De oppervlakten van de appartementen variëren tussen 71 m² en 99 m². Ze zijn met voldoende variatie ontworpen zodat er voor elke woonbehoefte oplossingen op maat zijn.

De appartementen beschikken allemaal over een zonnig, zuid - georiënteerd terras met brede schuiframen. Enkele gelijkvloerse wooneenheden hebben een tuin ter beschikking. Tijdens de ontwikkeling van Residentie Aureus werd er ook voldoende aandacht besteed aan de toegankelijkheid voor anders valide mensen zodat de residentie zo goed mogelijk beantwoordt aan de principes van "levenslang wonen". Zo zijn er liften voorzien en zijn de gangen voldoende breed om zo de toegangelijkheid voor iedereen te verzekeren. Residentie Aureus bevat alle nodige wooncomfort. Zo is er een aparte fietsen- en vuilnisberging voorzien. Tevens is er voor elk appartement een afzonderlijke parkeerplaats ter beschikking gesteld. De combinatie van gevelbepleistering en hout in de gevel zorgen voor een hedendaags architecturaal ontwerp. Er is bewust gekozen voor karakter, identiteit en uitstraling. Al het buitenschrijnwerk is vervaardigd uit aluminium voorzien van super-isolerende beglazing.

Het project geniet de volle aandacht voor doorgedreven isolatie en ventilatie met warmte-recuperatie. De energiezuinige maatregelen zorgen allemaal samen voor een laag E- en K-peil wat resulteert in een lage energiefactuur. Ook wordt er gestreefd naar een budgetvriendelijk gebouw in gebruik en beperkte syndicikosten door een doordachte indeling van de gemeenschappelijke delen.

Categorie: Gebouwen; Residentieel - Projectontwikkeling

Cosimco

Kartuizersweg 1
2550 Kontich (België)
tel +32 3 450 77 00
info@cosimco.be
www.cosimco.be

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.
Willemen Real Estate

Boerenkrijgstraat 133
2800 Mechelen, Antwerpen (België)
tel +32 15 56 09 30
realestate@willemen.be
www.willemen-realestate.be

Willemen Real Estate is de afdeling projectontwikkeling binnen de Willemen Groep.