PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Antwerp EuroTerminal: Kraanbalk - Antwerpen
 
 
Activiteiten
Algemene wegenwerken
Asfaltwerken
Betonwerken
 
Aannemingsbedrijf
Willemen Infra
 
Locatie 
Blikken, Beveren, Oost-Vlaanderen, België
 
Bouwheer
Antwerp EuroTerminal
 
Bedrag
€1.500.000
 
Studiebureau
Arcade
 
Uitvoeringstermijn 
11 maanden
 
Start werken 
05-2015
 
Einde werken 
04-2016
 

Antwerp EuroTerminal (AET) is gesitueerd op de linkerschelde-oever in de Antwerpse haven en heeft een terminaloppervlakte van ongeveer 100 ha.

Aannemingen Van Wellen staat bij de werken mee in voor de aanleg van een kraanbalk op de voorkaai van Kaai 1333 voor containerbehandeling over een lengte van 640 lopende meter.

Het betreft een kraanbalk op prefab palen ter plaatse gebetonneerd door middel van traditionele bekisting. De opbouw van kraanrails werd gedimensioneerd op basis van de bestaande kaaimuur en voorkaaiverharding.

Dit vereist voorafgaand onderzoek en studiewerk van de bestaande toestand in overleg met de opdrachtgever, de spoorbouwer en het studiebureau.

De uitvoering gebeurt in 3 gelijke fasen van telkens 4 maanden. Tijdens de uitvoering van de werken blijft de voorkaai in exploitatie. Er dient steeds rekening gehouden te worden met het laden en lossen van schepen.

De werken vinden plaats in een goede coördinatie met de bouwheer en met de andere betrokken aannemers De Waal (voor de paalfunderingen) en Frateur-De Pourcq (voor de spooraanleg).

Categorie: Wegenbouw; Algemene wegenwerken, Asfaltwerken, Betonwerken

Willemen Infra

Booiebos 4
9031 Drongen (België)
tel + 32 9 282 60 30
infra@willemeninfra.be
website

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.
     © Willemen Groep