PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965, groep@willemen.be
 
Brug N49 - Oosteeklo (Assenede)
 
 
Activiteiten
Burgerlijke bouwkunde
Bruggen
Wegenbouw
Algemene wegenwerken
Asfaltwerken
 
Aannemingsbedrijf
Willemen Infra
 
Locatie 
Stroomstraat, Oosteeklo, Oost-Vlaanderen, België
 
Bouwheer
Agentschap Wegen en Verkeer
 
Bedrag
€3.800.000
 
Uitvoeringstermijn 
1 jaar 1 maand
 
Start werken 
03-2018
 
Einde werken 
04-2019
 

Het kruispunt van de E34 met de Stroomstraat werd vervangen door een nieuwe brug over de E34/N49. De brug en de weg er naartoe telt één rijstrook in elke richting. Daarnaast, aan de oostkant van de weg, ligt er nu een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad. Op de brug scheidt een stootband het fietsverkeer van het gemotoriseerd verkeer.

Doordat het kruispunt verdween, is de E34 op- of afrijden hier niet langer mogelijk. Om dit op te vangen, werd de zuidelijke parallelweg tussen de Vaartstraat en de Stroomstraat verbreed en heraangelegd voor het lokale verkeer en het openbaar vervoer. De 'oude' Stroomstraat sluit ter hoogte van het voormalige kruispunt aan op de parallelwegen.

De werken kaderden binnen de ombouw van de N49 tot autosnelweg. De N49, de zogenaamde expresweg tussen Antwerpen en de kust, dateert van de jaren ‘70. Om deze weg veiliger en vlotter te maken, besliste de Vlaamse overheid om hem om te bouwen tot een autosnelweg. Om de hinder voor het verkeer tijdens de werken zo klein mogelijk te houden, werden verschillende maatregelen genomen. Zo werd de brug in twee delen gebouwd (per weghelft), waardoor het verkeer op de E34 steeds in twee richtingen mogelijk bleef. 

 

Willemen Infra

Booiebos 4
9031 Drongen (België)
tel + 32 9 282 60 30
infra@willemeninfra.be
website

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.
     © Willemen Groep