PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Laënnec-Toren - Sint-Lambrechts-Woluwe
 

Projectdetails


Activiteiten
Gebouwen
Industriebouw & logistiek
Onderwijs

Aannemingsbedrijven
Franki

locatie
Avenue Hippocrate
1200 Woluwe-Saint-Lambert
België
Brussels BE

Bouwheer
UCL (Université Catholique de Louvain) , GTPW (Gestion technique du patrimoine de Woluwé)

Eindgebruiker
UCL

Bedrag
€9.800.000

Architecten
Modulo Architects

Studiebureau
Ellyps, BE Lemaire

Uitvoeringstermijn 
2 jaar 1 maand

Start werken 
10-2016

Einde werken 
11-2018


 

De nieuwe Gezondheidstoren wordt opgetrokken op de site van de UCL in Woluwe. Dit gebouw biedt plaats voor onder meer de Huisartsenwachtpost (HWP) en de biomedische onderzoekslabo's. Als uitbreiding op de Harvey-toren, vult de Gezondheidstoren de reeks torens aan van de faculteiten Geneeskunde en Farmacie op de campus van de UCL. De ligging op de Hippocrateslaan, de belangrijkste ingang van de universitaire ziekenhuizen St-Luc, zorgt dat dit het nieuwe gezicht vormt van de UCL bij het publiek, reden waarom hier resoluut voor een kwaliteitsarchitectuur werd gekozen.

Het gebouw is ontworpen op basis van de gevelstructuur en het bijna vierkante grondvlak van de bestaande torens. Het ligt in het verlengde van het wandelpad dat de bestaande torens onderling verbindt en ze aansluiting geeft naar de straat. Het concept benadrukt de waarden van de UCL en spoort ook aan tot een energetische renovatie van de omliggende gebouwen.

Dankzij eenvoudige maar zeer duurzame technieken is de Toren bovendien een passiefgebouw dat een zeer rationeel energiegebruik zal kennen.

Franki

Chemin des moissons, 10
4400 Flémalle, Liege (België)
tel +32 4 2505150 | +32 4 3493939
info@franki.be
www.franki.be

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.