PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Vervanging geluidsschermen R0 - Beersel-Drogenbos
 

Projectdetails


Activiteiten
Wegenbouw
Algemene wegenwerken
Betonwerken

Aannemingsbedrijven
Willemen Infra

locatie
R0
Drogenbos
België
Vlaams Brabant BE
R0
België
Vlaams Brabant BE

Bouwheer
Agentschap Wegen en Verkeer - Vlaams Brabant

Bedrag
€7.100.000

Uitvoeringstermijn 
10 maanden

Start werken 
05-2019

Einde werken 
03-2020

Projectwebsite


 

Op de ring rond Brussel (R0) van Woutersbrakel tot Drogenbos maakte de verouderde snelwegverlichting plaats voor energiezuinige ledverlichting. De stalen vangrails werden vervangen door betonnen stootbanden. Willemen Infra plaatste over een afstand van 3,6 km nieuwe geluidsschermen.

De oude schermen werden afgebroken en er werden ook schermen geplaatst op locaties waar er voorheen nog geen schermen stonden. De nieuwe, betonnen schermen zijn een stuk hoger en werden over een langere afstand geplaatst. De ingrepen zorgen ervoor dat het omgevingslawaai vermindert en de leefbaarheid van de omgeving verbetert. Er werd bovendien gebruik gemaakt van een nieuw type geluidsschermen. Het plaatsen van de geluidsschermen werd gecombineerd met het onderhoud van een aantal groenzones langs de R0.

De sterkte van Willemen Infra bij dergelijke projecten is dat het zo goed als alles in eigen beheer uitvoert. Voor alle werken heeft Willemen Infra eigen personeel en machines. Ook de geluidsschermen plaatst het volledig zelf. 

Willemen Infra

Booiebos 4
9031 Drongen (België)
tel + 32 9 282 60 30
infra@willemeninfra.be
website

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.