PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Fietssnelweg Kanaalroute Noord - Grimbergen-Vilvoorde
 

Projectdetails


Activiteiten
Burgerlijke bouwkunde
Tunnels
Wegenbouw
Algemene wegenwerken
Asfaltwerken

Aannemingsbedrijven
Willemen Infra

locatie
Grimbergen
België
BE

Bouwheer
De Werkvennootschap

Bedrag
€19.600.000

Start werken 
08-2019


 

In opdracht van De Werkvennootschap bouwen we aan een veilige en vlotte fietsverbinding tussen Grimbergen en Vilvoorde. Die verbinding - Kanaalroute Noord - maakt deel uit van de fietsostrade F23 tussen Boom en Brussel.

Het traject langs de N260 tussen de Verbrande Brug in Grimbergen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was aan vernieuwing toe. De voorbereidende werken werden eind augustus 2019 aangevat, een maand later zijn de werken van de nutsmaatschappijen gestart. Sinds januari 2020 werken we  aan een gescheiden riolering en krijgt het wegdek een volledig nieuwe opbouw. Allereerst werd de volledige asfaltverharding opgebroken. Daarna voerden we peilingen uit naar de ondergrondse toestand en plaatsten we droogzuigingen om het grondwaterpeil te verlagen. Omwille van de grote diameters en de slechte grondgesteldheid moest de riolering in dit project gefundeerd worden.

Wanneer de werken klaar zijn, beschikken fietsers over een comfortabele en veilige infrastructuur van vier meter breed. Ter hoogte van de industriële laad- en loskades kan er dan veilig gefietst worden via een fietssleuf en twee tunnels. De zones rondom het pad krijgen een groene invulling. Na de werken in Vilvoorde verhuisde de werf richting Grimbergen, waar er een nieuwe fietstunnel komt.

 

Willemen Infra

Booiebos 4
9031 Drongen (België)
tel + 32 9 282 60 30
infra@willemeninfra.be
website

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.