PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965, groep@willemen.be
 
Gasmeterlaan-Nieuwevaart - Gent
 
 
Activiteiten
Wegenbouw
Algemene wegenwerken
Asfaltwerken
 
Aannemingsbedrijf
Willemen Infra
 
Locatie 
Gasmeterlaan, Gent, Oost-Vlaanderen, Belgiƫ
 
Bouwheer
Stad Gent
 
Uitvoeringstermijn 
1 jaar
 
Start werken 
04-2014
 
Einde werken 
04-2015
 

De Gasmeterlaan en de Nieuwevaart maken deel uit van het noordelijke stuk van de Kleine Ring rond Gent. Ze laten enkel eenrichtingsverkeer toe en worden van elkaar gescheiden door een tussenliggende strook water. Het verkeer kan op het einde van Nieuwevaart overschakelen op de Gasmeterlaan via de Nieuwevaartbrug. Het is die 1,7 kilometer lange zone die Aswebo grondig onder handen nam.

Zowel de Gasmeterlaan als de Nieuwevaart tellen twee rijvakken. Op de Gasmeterlaan zijn er drie lagen asfalt afgefreesd en heraangelegd, op de Nieuwevaart twee lagen. Qua opbouw was dit vrij standaard, al zijn er aan beide zijden van de nieuwe asfaltverharding wel nieuwe betonnen kansstroken geplaatst. Het asfalt is aangelegd tot tegen deze betonstroken.

Naast de rijweg pakte Aswebo ook de voetpaden, de fietspaden en de parkeervakken aan. Er kwam ook een nieuw dubbelrichtingsfietspad. De nieuwe fietspaden sluiten via een fietsonderdoorgang onder de Nieuwevaartbrug aan op de fietspaden langs de N9 en de Elyzeese Velden. De doorgang bestaat uit een staalconstructie die langs het landhoofd van de brug gebouwd wordt en die rust op stalen palen die in het water geheid zijn.

Ook de Nieuwevaartbrug kreeg een grondige opknapbeurt. Ze was toe aan een structurele renovatie en werd daarom voor een groot deel vernieuwd. Allereerst zijn de brugdekvoegen, de verhardingen en de waterdichting opgebroken, inclusief de tramsporen van de lijn tussen Gent en Wondelgem. Aangezien de bijhorende bovenleiding niet mocht worden weggenomen, moest dit alles met klein materieel gebeuren.

Categorie: Wegenbouw; Algemene wegenwerken, Asfaltwerken

Willemen Infra

Booiebos 4
9031 Drongen (Belgiƫ)
tel + 32 9 282 60 30
infra@willemeninfra.be
website

Willemen Infra - de grootste Belgische wegenbouwer - is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen.
     © Willemen Groep