PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965, groep@willemen.be
 
A10 - Oostkamp
 
 
Activiteiten
Wegenbouw
Asfaltwerken
 
Aannemingsbedrijf
Willemen Infra
 
Locatie 
A10, Oostkamp, West-Vlaanderen, België
 
Bouwheer
Agentschap Wegen en Verkeer
 
Bedrag
€1.167.500
 
Start werken 
10-2013
 

In het kader van het wegwerken van de structurele onderhoudsachterstand op de Vlaamse snelwegen werd het wegdek van de befaamde verkeerswisselaar in Oostkamp volledig vernieuwd.

Omdat de verkeerswisselaar een bijzonder druk bereden knooppunt is, waren aan het project een aantal belangrijke eisen verbonden. Zo moesten de hoofdassen permanent berijdbaar zijn en het afsluiten van een rijstrook kon slechts gedurende bepaalde uren. Het verkeer mocht ook maximum vijf dagen hinder ondervinden.

Het afstemmen van de bereikbaarheid van de verschillende werfzones en de activiteiten van de betrokken onderaannemers moest dus optimaal zijn.

Om het hoge tempo te kunnen volhouden werd er asfalt aangevoerd, zowel vanuit Brugge als vanuit Gent. Op een bepaald moment was zelfs de activiteit van zes asfaltploegen nodig.

Dat de werken een tikkeltje sneller klaar waren dan voorzien was ook minister Crevits niet ontgaan. Aswebo kreeg dan ook een pluim voor de snelle en efficiënte manier van handelen.

Categorie: Wegenbouw; Asfaltwerken

Willemen Infra

Booiebos 4
9031 Drongen (België)
tel + 32 9 282 60 30
infra@willemeninfra.be
website

Willemen Infra - de grootste Belgische wegenbouwer - is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen.
     © Willemen Groep