PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Campusgebouw PXL- Hasselt
 

Projectdetails


Activiteiten
Gebouwen
Onderwijs

Aannemingsbedrijven
Willemen Construct

locatie
Elfde-Liniestraat 25
3500 Hasselt
België
Limburg BE

Bouwheer
PXL

Architecten
a2o architecten

Tijdelijke handelsvennootschap
Willemen Construct, Vanhout

Oppervlakte bovengronds
7 300m²

Uitvoeringstermijn 
1 jaar 10 maanden

Start werken 
02-2018

Einde werken 
12-2019


 

Ontwerpen, bouwen en onderhouden van een nieuwe campus voor de opleidingen PLX MAD School of Arts en PXL-IT.

Willemen Construct stond mee in voor het ontwerp, de asbestsanering en sloop van de bestaande schoolgebouwen, de ruwbouw wind- en waterdicht, de afwerking, technieken en omgevingsaanleg. Het zorgt ook voor het 20-jarig onderhoud van de nieuwbouw. Daarnaast organiseerde het tijdelijk maatschap de verhuis van de installatie voor de kunstopleiding naar een tijdelijke huisvesting en vervolgens naar de nieuwbouw.

De nieuwe campus van 7.300 m² omvat aanpasbare leer- en werkomgevingen. Ze kunnen aangepast en ingericht worden naar wens als intiem leslokaal of als open atelier. Er komen eveneens nieuwe ateliers voor de Vrije Kunsten (Keramiek, Open Lab, Schilderkunst, Sculptuur en Vrije Grafiek) en voor de afstudeerrichting Juweelontwerp & Edelsmeedkunst. Bij de inrichting wordt maximaal rekening gehouden met de vereisten van de verschillende disciplines. Eén van de blikvangers in het gebouw is de centraal gelegen en dubbelhoge tentoonstellingsruimte. Her en der in de open ateliers zijn zwevende, houten mezzanines ingebracht. De open structuur van het gebouw zal de samenwerking en interactie tussen de verschillende ateliers nog versterken.

In het torenvolume ligt het overgrote deel van de theorielokalen en een donkere ruimte voor foto- en video-opnames. De focus ligt er op user experience, virtual en augmented reality. De studenten hebben vanuit deze toren een visuele link met hun collega’s op de nabijgelegen Corda Campus.

 

Willemen Construct

Boerenkrijgstraat 133
2800 Mechelen (België)
tel +32 15 56 99 65
willemen@willemen.be
www.willemen.be

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.