PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Haagbeuk (Fase 1) - Lokeren
 

Projectdetails


Activiteiten
Gebouwen
Residentieel
Projectontwikkeling
Integrale projecten
PPS

Aannemingsbedrijven
Willemen Construct

locatie
Torenstraat 15
9160 Lokeren
België
Oost-Vlaanderen BE

Bouwheer
Willemen Real Estate

Bedrag
€23.000.000

Architecten
Jaspers-Eyers & Partners

Uitvoeringstermijn 
3 jaar 10 maanden

Start werken 
03-2017

Einde werken 
01-2021

Projectwebsite


 

Haagbeuk is een PPS-ontwikkeling met het oog op de herbestemming van de terreinen van de voormalige Hagewindeschool in het centrum van de stad. De binnenstedelijke ontwikkeling omvat een woonproject met 118 appartementen, een ondergrondse parking voor 152 wagens, verbouwing van het cultureel centrum en de dekenij en de heraanleg van de openbare ruimte rond het projectgebied.

Woonproject
Het woonluik binnen het project is in 2 fases gerealiseerd. De eerste fase omsluit de tuin van de dekenij en verbindt het terrein met het Kerkplein en het centrum van Lokeren via de doorsteek die langs het cultureel centrum werd gecreëerd. In de eerste twee fases werden drie bouwblokken opgetrokken. Elk gebouw telt 5 bouwlagen. Alle appartementen hebben een rechtstreekse toegang vanuit de kelderverdieping waar zich de bergingen en staanplaatsen bevinden. De gelijkvloerse appartementen genieten bovendien van een stadstuintje en terras. De woontypologieën variëren van 1-slaapkamerappartementen over 3-slaapkamerappartementen tot penthouses.

Verbouwing cultureel centrum
Het cultureel centrum is intern gereorganiseerd. De balie is verhuisd naar de ruimte van de vestiaire. De bestaande toegang is verfraaid en gemoderniseerd. Ruime glaspartijen zorgen zowel aan de ingang als op de eerste verdieping voor meer lucht en licht in het gebouw. Het cultuurcafé werd groter dankzij de ingrepen.

Heraanleg openbaar domein
Om het concept van Haagbeuk optimaal te integreren in het stadsbeeld, werd een deel van het cultureel centrum afgebroken om een doorgang voor de zwakke weggebruikers te creëren tussen de dekenij en het stadscentrum. In enkele omringende straten werd meer ruimte gebracht voor voet- en fietspaden en groen, zonder daarbij in te boeten aan parkeerplaatsen.
 

Willemen Construct

Boerenkrijgstraat 133
2800 Mechelen (België)
tel +32 15 56 99 65
willemen@willemen.be
www.willemen.be

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.