PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965, groep@willemen.be
 
Herbouw 8 bruggen Albertkanaal (cluster 2)
 
 
Activiteiten
Burgerlijke bouwkunde
Bruggen
Wegenbouw
Asfaltwerken
Projectfinanciering
 
Aannemingsbedrijven
Franki Construct
Willemen Infra
 
Bouwheer
De Vlaamse Waterweg
 
Tijdelijke handelsvennootschap
Via T Albert (Franki Construct, Willemen Infra, Hye, Aelterman)
 

De nv Via T Albert werd door De Vlaamse Waterweg aangesteld voor de herbouw van acht bruggen over het Albertkanaal in Beringen, Paal-Tervant, Meerhout-Vorst, Lummen, Oelegem II (Ranst), Herentals-Herenthoutsesteenweg, Kuringen en de Hoogmolenbrug in Schoten. Via T Albert is een speciaal voor dit project opgerichte vennootschap die bestaat uit Franki Construct, Willemen Infra, HYE en Aelterman. De Federale Verzekering staat in voor de financiering van het project. In 2017 werden al zeven andere bruggen toegewezen aan Via T Albert.

De Vlaamse Waterweg en Via T Albert ondertekenden eind april 2019 het contract voor de tweede cluster van het PPS-project ‘Verhoging bruggen Albertkanaal’. Hiermee sluiten beide partijen een publiek-private samenwerkingsovereenkomst voor zowel het ontwerp, de bouw, de financiering alsook het 30-jarige onderhoud van acht nieuwe bruggen over het Albertkanaal met een vrije doorvaarthoogte van minimaal 9,10 meter. Na de brugverhogingen zullen schepen meer containers kunnen vervoeren en wordt het Albertkanaal een nog aantrekkelijker alternatief voor het vrachtwagentransport.

Het gaat om zeven stalen boogbruggen van hetzelfde type als cluster 1 - zo worden de ontwerpkosten beperkt en kunnen de werken versneld worden uitgevoerd - en één tuiburg aan de Herenthoutsesteenweg in Herentals. Voor iedere brug wordt gezocht naar de beste manier om de nieuwe brug met minimale hinder te bouwen. In sommige gevallen kan de nieuwe brug naast de bestaande brug gebouwd worden om de verkeersonderbreking te beperken. Twee naastliggende bruggen zullen ook nooit gelijktijdig onderbroken zijn.

Franki Construct

Kartuizersweg 1
2550 Kontich (België)
tel +32 3 821 16 80
FCVINFO@franki.be
www.franki.be

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.
Willemen Infra

Booiebos 4
9031 Drongen (België)
tel + 32 9 282 60 30
infra@willemeninfra.be
website

Willemen Infra - de grootste Belgische wegenbouwer - is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen.
     © Willemen Groep