PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
ICO Windpark - Zeebrugge
 

Projectdetails


Activiteiten
Burgerlijke bouwkunde
Zware industrie

Aannemingsbedrijven
Willemen Infra

locatie
Isabellalaan 1
Zeebrugge
België
BE

Bouwheer
ICO Windpark, ENGIE Electrabel

Uitvoeringstermijn 
8 maanden

Start werken 
10-2019

Einde werken 
06-2020


 

De haven van Zeebrugge beschikt voortaan over het grootste windmolenpark on shore op één site in Vlaanderen. Wij namen onder meer het bouwen van de sokkels van de 11 windturbines voor onze rekening. 

Het park heeft een vermogen van 44 MW aan groene energie die wordt benut door ICO zelf, maar ook door aangemeerde schepen en gebouwen en gezinnen in de buurt. Op termijn moeten ook de 100.000 elektrische wagens die elk jaar per schip in de haven toekomen, met deze stroom opgeladen worden. Met 308 laadpunten in het park voorziet ENGIE het grootste elektrische laadeiland voor voertuigen in ons land. Naast de sokkels voor de windturbines bouwden we ook de werkplatformen voor het opstellen van de kranen waarmee de windmolens werden opgebouwd.

Bij de realisatie van de sokkels plaatsten we de paalfunderingen en stonden we in voor het bemalen en uitgraven van de bouwput en voor het plaatsen van de wachtbuizen en de werkvloer in beton. Per sokkel was maar liefst 500 m³ beton nodig. Die hoeveelheid werd in één dag gestort. De elfde en laatste sokkel werd gebetonneerd op 4 juni 2020. De werkplatformen ter voorbereiding van de eigenlijke opbouw van de windturbines waren in mei al klaar.

De coronacrisis had, net als de bijzonder natte winter, gelukkig maar in beperkte mate een invloed op het vooropgestelde schema. 

Willemen Infra

Booiebos 4
9031 Drongen (België)
tel + 32 9 282 60 30
infra@willemeninfra.be
website

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.