PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
ITC Rubis Terminal Antwerp - Antwerpen
 
 
Activiteiten
Wegenbouw
Algemene wegenwerken
Asfaltwerken
(Lucht)havenwerken
 
Aannemingsbedrijf
Willemen Infra
 
Locatie 
Antwerpen Noord, Antwerpen, België
 
Bouwheer
ITC Rubis Terminal Antwerpen
 
Bedrag
€1.185.000
 
Studiebureau
Jacobs België
 
Uitvoeringstermijn 
1 jaar 4 maanden
 
Start werken 
05-2015
 
Einde werken 
09-2016
 

ITC Rubis is een joint venture van Rubis, een onafhankelijke internationale operator gespecialiseerd in de downstream petroleum- en chemicaliënsector, en van Mitsui, een van de meest gediversifieerde en allesomvattende trading-, investerings- en servicebedrijven in de wereld.

Aannemingen Van Wellen staat mee in voor de uitbreiding van 45.500 m3 op de site op Linkeroever. De werken bestaan uit de aanleg van ondergrondse infrastructuur en nutsleidingen en de aanleg van sporen en wegen is voor de uitbreiding van het bestaande tankpark.

Gezien de petrochemische omgeving van het project zijn de eisen met betrekking tot veiligheid en milieu van een hoger niveau bij het uitvoeren van de werken.

Dit vraagt dan ook een aanpassing in de manier van werken van onze werknemers op het terrein. Daarnaast dienen diverse contractors op een beperkte werkruimte te werken, wat een intense coördinatie en dagelijks op te volgen planning vraagt.

Dit project kadert in het vervolg van de eerste fase van de terminal ITC Rubis die ook door Aannemingen Van Wellen uitgevoerd werd.

De werken verschillen van de klassieke uitbouw van containerterminals, maar aangezien het belang van die sector in de Haven van Antwerpen is het voor onze firma een uitdaging om dergelijke projecten te kunnen realiseren.

Categorie: Wegenbouw; Algemene wegenwerken, Asfaltwerken


 

Willemen Infra

Booiebos 4
9031 Drongen (België)
tel + 32 9 282 60 30
infra@willemeninfra.be
website

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.
     © Willemen Groep