PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Kielparktorens - Antwerpen
 

Projectdetails


Activiteiten
Gebouwen
Sociale huisvesting
Integrale projecten
Bouwteam

Aannemingsbedrijven
Willemen Construct

locatie
Kielpark
2020 Antwerpen
België
Antwerpen BE

Bouwheer
Woonhaven Antwerpen

Bedrag
€34.000.000

Architecten
a33 Architecten

Studiebureau
Establis, Atelier T, Daidalos, Bureau Bouwtechniek

Start werken 
05-2021


 

Sinds de lente van 2021 draait de vernieuwingsoperatie van de woontorens in het Antwerpse Kielpark op volle toeren. De nieuwe Kielparktorens met elk 96 appartementen worden visueel een eerbetoon aan de huidige torens (het Y-vormig grondplan wordt hernomen, op het gelijkvloers keren de zuilen met gekleurde mozaïeken terug en ook het open zicht met veel glaspartijen blijft bewaard, nvdr.), technisch worden het toonbeelden op vlak van duurzaamheid. Daarvoor zorgen een collectieve verwarmingsinstallatie met warmtepomp, zonnepanelen voor elektriciteit in de gemeenschappelijke delen, extra isolatie en vloerverwarming op lage temperatuur. In de gebouwen met 16 verdiepingen komen ook twee grote liften en twee gesloten traphallen. 

Waar mogelijk en wanneer de klant en architect ervoor openstaan, kunnen we delen van het gebouw off site in prefab (laten) produceren en op de werf assembleren. Bouwindustrialisatie heet dat. Het resultaat? Meer betaalbaar en vooral efficiënter bouwen. In sommige projecten gaan we heel ver. Zo trekken we de gevels van de nieuwe Kielparktorens op in geprefabriceerde gevelelementen van 13 x 3 meter (18 ton/stuk!) met daarin de raamkaders al voorgemonteerd. Enkele jaren geleden pasten we een gelijkaardige techniek toe voor de kant-en-klare gevelmontage van de Brusselse Astrotoren.

 

Willemen Construct

Boerenkrijgstraat 133
2800 Mechelen (België)
tel +32 15 56 99 65
willemen@willemen.be
www.willemen.be

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.