PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965, groep@willemen.be
 
Nieuwe Spoorbypass & Tangent - Mechelen
 
 
Activiteiten
Burgerlijke bouwkunde
Bruggen
Spoorinfrastructuur
Tunnels
Wegenbouw
Algemene wegenwerken
Asfaltwerken
Betonwerken
 
Aannemingsbedrijf
Franki Construct
 
Locatie 
Douaneplein 10, Mechelen, Antwerpen, Belgiƫ
 
Bouwheer
Infrabel
 
Tijdelijke handelsvennootschap
Franki Construct, Besix, CEI-De Meyer, Jan De Nul
 
Studiebureau
TUC Rail
 
Start werken 
07-2013
 

Het project bestaat uit de aanleg van een nieuwe spoorlijn (bypass) en van een ringweg (tangent) rond Mechelen, ‘weg van de stad’ geheten. 

De aanleg van de spoorbypass is noodzakelijk om een snelheidsverhoging van 100 km/u. tot 160 km/u. van doorgaande internationale treinen langs het spoorwegstation van Mechelen mogelijk te maken.

Dit deel van het project omvat de bouw van een reeks kunstwerken, onder meer een spoorwegviaduct boven de nieuwe ringweg en twee stalen bruggen: een over het kanaal Leuven-Dijle en een andere over de Dijle.

De tangent is een viervaksweg die de verbinding maakt tussen de Brusselsesteenweg en het Douaneplein. De Tangent loopt vanaf de Jubellaan ondergronds, kruist het kanaal Leuven-Dijle en loopt verder ondergronds tot aan de Leuvensesteenweg. Naar het noorden toe kruist de tangent de spoorlijn naar Leuven.

Categorie: Burgerlijke bouwkunde; Bruggen, Spoorinfrastructuur, Tunnels - Wegenbouw; Algemene wegenwerken, Asfaltwerken, Betonwerken

Franki Construct

Kartuizersweg 1
2550 Kontich (Belgiƫ)
tel +32 3 821 16 80
FCVINFO@franki.be
www.franki.be

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.
     © Willemen Groep