PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Scholen van Morgen - Merksem
 
 
Activiteiten
Gebouwen
Onderwijs
Integrale projecten
Design & Build
 
Aannemingsbedrijf
Willemen Construct
 
Bijzondere kenmerken
dBM
 
Locatie 
Terlindenhofstraat 206-220, Merksem, Antwerpen, België
 
Bouwheer
Scholen van Morgen
 
Bedrag
€3.100.000
 
Architecten
Geurst & Schulze Architecten bv
 
Tijdelijke handelsvennootschap
Willemen General Contractor, Cordeel
 
Oppervlakte bovengronds
1 900m²
 
Uitvoeringstermijn 
1 jaar 4 maanden
 
Start werken 
10-2015
 
Einde werken 
02-2017
 

Vrije Basisschool Virgo Maria is een school gelegen in Merksem, met als Inrichtende Macht Katholiek Onderwijs Regio Merksem.

Er werd een nieuw gebouw gerealiseerd voor de kleuterschool en het eerste leerjaar van de lagere school. Gezien de strikte stedenbouwkundige eisen (waarbij een gedeelte van het terrein als groenzone is ingekleurd en dus niet bebouwd kon worden, de specifieke kenmerken van het terrein (langgerekt, met ondergrondse massieven) en de wens van de school een compact gebouw te realiseren werd de nieuwbouw op de plaats van het bestaande gebouw gesitueerd.

Een polyvalente zaal ligt centraal in het gebouw en vormt het hart van de school waarrond de verschillende clusters zijn geschikt. De clusters worden steeds gevormd door de twee of drie klassen van deze leeftijdsgroep en hebben een gezamelijke gangzone die als leerruimte kan ingezet worden. Het gebouw bevat bovendien een slaaplokaal, directieruimte, zorglokalen en leraarskamer. Aan de noordzijde heeft het nieuwe gebouw één bouwlaag, aan de zuidzijde loopt het op naar twee bouwlagen. Het dak loopt af van zuid naar noord waardoor de klassen een variabele hoogte kennen. Aan de noordzijde van het gebouw zijn private tuintjes bij de kleuterklassen voorzien, aan de zuidzijde ligt een grote groenzone die als speelterrein is ingericht.

Categorie: Gebouwen; Onderwijs - Design & Build

Willemen Construct

Boerenkrijgstraat 133
2800 Mechelen (België)
tel +32 15 56 99 65
willemen@willemen.be
www.willemen.be

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.
     © Willemen Groep