PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Ter Bleuk - Bonheiden
 
 
Activiteiten
Gebouwen
Zorg
 
Aannemingsbedrijf
Willemen Construct
 
Uitgevoerde werken
Bouw van 52 assistentiewoningen, 4 woonpaviljoenen en een dienstencentrum
 
Locatie 
Bleukstraat 11, Bonheiden, Antwerpen, België
 
Bouwheer
Ter Bleuk nv
 
Bedrag
€7.675.000
 
Architecten
Kennes Elegeert De Ruysscher
 
Uitvoeringstermijn 
2 jaar 1 maand
 
Start werken 
01-2014
 
Einde werken 
02-2016
 

Willemen is in januari 2014 gestart met de bouw van 52 assistentiewoningen in vier woonpaviljoenen ter vervanging van het huidige rusthuis Ter Bleuk in Bonheiden.

De paviljoenen zijn twee bouwlagen hoog en volledig onderkelderd. Ze worden door een ondergronds gangenstelsel verbonden met een centraal dienstenpaviljoen. De paviljoenen tellen per verdieping zes tot acht assistentiewoningen en een ontmoetingsruimte per gang. Alle ruimtes zijn toegankelijk met de rolstoel en de niveaus zijn bereikbaar met de lift. In het centrale polyvalente paviljoen zitten een brasserie, een vergaderzaal, een kiné- en fitnessruimte, een wellness, een wasserette en een consultatieruimte. Dit paviljoen kreeg ook een groendak.

De bouw verliep in twee fases. In een eerste fase werden het centrale paviljoen en drie woonpaviljoenen opgetrokken, waarnaar de rusthuisbewoners zijn verhuisd. De tweede fase omvatte de afbraak van het huidige gebouw en de bouw van het vierde woonpaviljoen.

Categorie: Gebouwen; Zorg

Willemen Construct

Boerenkrijgstraat 133
2800 Mechelen (België)
tel +32 15 56 99 65
willemen@willemen.be
www.willemen.be

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.
     © Willemen Groep