PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
Woonzorgcentrum - Hoei
 

Projectdetails


Activiteiten
Gebouwen
Zorg
Integrale projecten
Design & Build

Aannemingsbedrijven
Franki

locatie
rue Sainte-Catherine 1120
4500 Huy
België
Liege BE

Bouwheer
Centre Hospitalier Régional de Huy

Architecten
Bureau Garcia

Studiebureau
Bureau Pirnay (stabilité), TPF Engineering (techniques spéciales), Neo-Ides (énergie-environnement)

Uitvoeringstermijn 
2 jaar 9 maanden

Start werken 
04-2017

Einde werken 
01-2020


 

Ontwerp, bouw en voorfinanciering van een nieuw woonzorgcentrum voor ouderen.

Project voor het gedeelte “woonzorgcentrum”:

  • een rust- en verzorgingstehuis met 121 bedden, waarvan 6 bedden voor kortverblijf. Het aantal bedden kan uitgebreid worden naar 133;
  • een dagverzorgingscentrum met 15 plaatsen;
  • een residentie met 20 serviceflats;
  • parking;
  • de afbraak van de hal van de vroegere Thiry-fabriek;
  • de aanleg van straten en voetpaden op het terrein waar het woonzorgcentrum komt.

De uitdaging van het project bestaat erin het stadscentrum, het ziekenhuis en de wijk “Sainte-Catherine” met elkaar te verbinden. Dankzij die verbindingsas krijgen “vergeten” stadsdelen een nieuw leven. Het geheel van de nieuwe functies krijgt als bestemming “stedelijke activiteiten met parkkarakter”. Het project is breed opgezet want het is bedoeld voor een doelgroep van mensen die niet willen noch kunnen in een afgelegen gebied wonen. Ze willen alle faciliteiten waarop ze een beroep doen binnen handbereik hebben en genieten van een dynamische omgeving met allerlei diensten en handelszaken.
De verschillende functies van het project werden op een eenvoudige en duidelijke manier geconcretiseerd, zowel qua opzet als omvang. Om dit te bereiken hebben we rekening gehouden met het parcours dat elke mogelijke gebruiker van het centrum aflegt zodra hij het gebouw betreedt. Het centrum werd gebouwd in een H-vorm, wat een eenvoudige organisatie en een gemakkelijke oriëntatie van de bewoners toelaat. Deze aanpak sluit aan bij onze algemene betrachting om het gebouw zo comfortabel en ergonomisch mogelijk te maken en zo de levenskwaliteit van de bewoners en van het personeel te verbeteren. De energieprestaties van het project werden geraamd op K27 (60kWh/m².jaar volgens het PHPP). Maar het project gaat verder dan louter energieoverwegingen. We hebben een globale duurzaamheidsfilosofie gehanteerd die de milieu-impact vermindert en ook een sociale meerwaarde biedt.

Categorie: Gebouwen; Zorg - Design & Build

Franki

Chemin des moissons, 10
4400 Flémalle, Liege (België)
tel +32 4 2505150 | +32 4 3493939
info@franki.be
www.franki.be

Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep en is gespecialiseerd in de bouw en renovatie van gebouwen en in de burgerlijke bouwkunde.