PROJECTFICHE
 
 
 
Willemen Groep
Boerenkrijgstraat 133, BE - 2800 Mechelen
tel +32 15 569 965 , groep@willemen.be
 
WZC Roosendaelveld - Mechelen
 

Projectdetails


Activiteiten
Gebouwen
Zorg
Integrale projecten
Design & Build

Aannemingsbedrijven
Willemen Construct

locatie
Mesenstraat
2800 Mechelen
België
Antwerpen BE

Bouwheer
Zorgbedrijf Rivierenland

Bedrag
€22.200.000

Architecten
Architectenbureau Beliën
Groep Infrabo

Studiebureau
Sweco Belgium (stabiliteit, technieken), Venac (akoestiek)

Uitvoeringstermijn 
3 jaar

Start werken 
06-2018

Einde werken 
06-2021


 

DBM van een woonzorgcentrum met plaats voor 120 personen. Roosendaelveld is allesbehalve een klassiek WZC. Het richt zich op personen met dementie en een psychiatrische problematiek en werd door ons ontworpen met het oog op kleinschalig, genormaliseerd wonen.

Naast de individuele kamers bestaan de 15 woningen voor telkens acht personen uit een salon, eetruimte, keuken en een buitenruimte. Iedere bewoner beschikt over een eenpersoonskamer van 23 m² met privébadkamer. Verder is er ook een semipublieke ontmoetings- en activiteitenruimte, een brasserie en een tuin. Met een E-peil van 37 doen de gebouwen bovendien beter dan de norm van 40.

En dat is lang niet de enige inspanning die we hier leverden op het vlak van duurzaamheid. Zo werkten we met Clean Site System om plastic verpakkingen op de werf beter te beheren. In totaal verzamelden we 100 vierhonderdliterzakken plastic, die we vervolgens deponeerden bij de afvalverwerker. Door verder te gaan dan onze normale sorteerverplichting, zorgden we voor minder vervuiling en droegen we bij aan een duurzamere, circulaire economie. Ook hebben we samengewerkt met vzw Ons Tehuis Brabant. Die zet volwassenen met een verstandelijke beperking in om afval op en rond de werf te verzamelen, met een nette en afvalvrije werfomgeving als gevolg.

 

Willemen Construct

Boerenkrijgstraat 133
2800 Mechelen (België)
tel +32 15 56 99 65
willemen@willemen.be
www.willemen.be

Willemen Construct is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Willemen General Contractor en de bouwafdeling van Kumpen.