Antwerp EuroTerminal: Kraanbalk - Antwerpen

Beschrijving 

Antwerp EuroTerminal (AET) is gesitueerd op de linkerschelde-oever in de Antwerpse haven en heeft een terminaloppervlakte van ongeveer 100 ha.

Aannemingen Van Wellen staat bij de werken mee in voor de aanleg van een kraanbalk op de voorkaai van Kaai 1333 voor containerbehandeling over een lengte van 640 lopende meter.

Het betreft een kraanbalk op prefab palen ter plaatse gebetonneerd door middel van traditionele bekisting. De opbouw van kraanrails werd gedimensioneerd op basis van de bestaande kaaimuur en voorkaaiverharding.

Dit vereist voorafgaand onderzoek en studiewerk van de bestaande toestand in overleg met de opdrachtgever, de spoorbouwer en het studiebureau.

De uitvoering gebeurt in 3 gelijke fasen van telkens 4 maanden. Tijdens de uitvoering van de werken blijft de voorkaai in exploitatie. Er dient steeds rekening gehouden te worden met het laden en lossen van schepen.

De werken vinden plaats in een goede coördinatie met de bouwheer en met de andere betrokken aannemers De Waal (voor de paalfunderingen) en Frateur-De Pourcq (voor de spooraanleg).

Categorie: Wegenbouw; Algemene wegenwerken, Asfaltwerken, Betonwerken

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Blikken, Beveren, Oost-Vlaanderen, België
Bouwheer 
Antwerp EuroTerminal
Bedrag 
€1.500.000
Studiebureau 
Arcade
Uitvoeringstermijn
11 maanden
Start werken
05-2015
Einde werken
04-2016