Asfalteringswerken Brabo II - Antwerpen

Beschrijving 

Aannemingen Van Wellen voert in onderaanneming voor BAM-contractors het project Brabo II uit.
Hierbij wordt de aanleg van de ‘Noorderlijn’ voorzien, welke zal zorgen voor een vlotte tramverbinding tussen het centrum van de stad, het Eilandje en het Noorden van de stad.
Zo zal de Antwerpenaar in de toekomst vanuit het centrum bijvoorbeeld de tram kunnen nemen naar het Red Star Line Museum en het MAS op het Eilandje of naar de nieuwe Park & Ride ter hoogte van het knooppunt van de Noorderlaan met de A12.

Langsheen de route van Noorderlijn worden door onze werknemers verschillende wegen en pleinen opnieuw aangelegd. Zo krijgen onder meer de Noordelijke Leien een facelift, alsook de Rooseveltplaats en het Operaplein.
Dit draagt bij tot een verbetering voor het gehele straatbeeld en heel wat kruispunten worden zo een stuk veiliger.

De werf is opgedeeld in drie verschillende deelprojecten afhankelijk van de werflocatie namelijk de Noorderleien, het Eilandje en de Noorderlaan.
De werken zijn verspreid over 17 fasen in 2016 en 25 fasen in 2017. De aan te leggen fietspaden krijgen 2 lagen asfalt en de rijwegen 3 à 4 lagen.
Op de wegen die het zwaarst belast worden, wordt het asfalt zelfs 22cm dik gelegd. De werken omvatten het plaatsen van een totaliteit van 110.000m2 asfaltverharding, wat goed is voor maar liefst 46.000ton asfalt, verspreid over ongeveer 1000 ‘finisher’-uren.

Categorie: Wegenbouw; Asfaltwerken

Willemen Infra is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Antwerpen, Antwerpen, België
Bouwheer 
BAM-contractors
Bedrag 
€2.200.000
Start werken
09-2016