Geldmuntstraat - Brugge

Beschrijving 

In opdracht van de Stad Brugge wordt de Geldmuntstraat, Noordzandstraat, Kopstraat en een gedeelte van de rijweg Eiermarkt heraangelegd.

De bestaande rijwegen en voetpaden worden opgebroken, de riolering wordt volledig vernieuwd m.i.v. de huisaansluitingen, de fundering wordt uitgevoerd in schraal beton en de rijwegen en voetpaden komen in natuursteen kasseien.

In verschillende zones verspreid over het ganse traject komen zitpoefs en zitelementen in natuursteen, worden er t.b.v. de slechtzienden waarschuwingsnoppen en geleide lijnen in roestvrijstaal voorzien en worden fietsenstaanders ter beschikking gesteld.

De eerste fase van uitvoering start op 19 januari 2015 en loopt tot einde april 2015. De tweede fase start op 10 augustus tot half december 2015. De laatste fase start op 4 april 2016 tot einde juni 2016. In totaal zijn er 310 kalenderdagen voorzien.

Tijdens de drie verschillende fases worden er werken uitgevoerd door de verschillende nutsmaatschappijen.

Categorie: Wegenbouw; Algemene wegenwerken

Willemen Infra - de grootste Belgische wegenbouwer - is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Geldmuntstraat, Brugge, West-Vlaanderen, België
Bouwheer 
Stad Brugge
Bedrag 
€1.310.506
Uitvoeringstermijn
1 jaar 5 maanden
Start werken
01-2015
Einde werken
06-2016