Colruyt Group - Halle

Beschrijving 

Cosimco bouwde voor Colruyt Group nieuwe kantoren voor de hoofdzetel aan de Edingensteenweg in Halle. Het kantoorcomplex telt vier verdiepingen, een technische verdieping en is onderkelderd. Het nieuwe gebouw beslaat een oppervlakte van 10.500 m² en werd wind- en waterdicht en met gedeeltelijke afwerking opgeleverd.

De landschapskantoren zijn ingepland rond een centrale kern en de bovengrondse structuur is opgetrokken in prefab beton kolommen, balken en welfsels. De gevels zijn deels in parament uitgevoerd,  deels in vezelcementbekleding en deels in volkernbeplating. De technische verdieping is uitgevoerd in een staalstructuur met stalen sandwichpanelen als gevelbekleding.

Daarnaast omvat het project alle grondwerken, isolatiewerken, dakdichting, aluminium buitenschrijnwerk en zonnewering, tegelwerken en blauwe hardsteenwerken,  riolering, bezettingswerken, trappen enz.

Tenslotte werd een nieuwe betonplaat aangelegd voor de fietsenberging en een parking van ongeveer 6.000 m² in asfalt, betonklinkers en grasdallen.

De werken zijn begin augustus 2014 gestart en liepen tot eind 2015. Cosimco realiseerde eerder al enkele winkels voor Colruyt en Dreamland in o.a. Kontich, Boom, Ninove en Deurne.

Categorie: Gebouwen; Kantoren

Cosimco is gespecialiseerd in huisvesting voor bedrijven, utiliteitsbouw en collectieve huisvesting en behoort sinds 2005 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
Edingensesteenweg 196, Halle, Brussels, België
Bouwheer 
Colim, Colruyt
Bedrag 
€6.557.050
Architecten 
Architectenbureau Colruyt ABC
Studiebureau 
Studiebureau Vangheluwe
Uitvoeringstermijn
1 jaar 4 maanden
Start werken
08-2014
Einde werken
12-2015