Heraanleg N41-E17 en N41-Kettermuitstraat - Sint-Niklaas

Beschrijving 

De werken werden uitgevoerd in het kader van het wegwerken van gevaarlijke punten en wegvakken.
Het kruispunt aan de Heimolenstraat werd heringericht zodat het veiliger is voor fietsers.
Het kruispunt van de Kiemerstraat met de N41 was één van de 800 gevaarlijke punten in Vlaanderen. Door de vele ongevallen was een ingrijpende maatregel nodig. De Kiemerstraat werd voor alle verkeer afgesloten van de N41. Langs beide zijden van de N41 is dit nu een doodlopende straat. De middenberm op de N41 is dicht.

De brug over de E17 kreeg een grondige opknapbeurt. Er kwam een nieuw wegdek, brugdekvoegen, dekstenen, leuningen en afschermende constructies. Ook de waterdichting is aangepakt. Vanaf de E17 werden betonherstellingen aan de brug uitgevoerd en werden de waterafvoeren vernieuwd. Ten slotte is er overal nieuwe openbare verlichting.
De capaciteit van de afrit van de E17 richting Gent werd uitgebreid. Er kwamen twee rijstroken voor wie linksaf moet en één voor rechts. Op het kruispunt kwamen lichten.
Het kruispunt van de N41 met de op- en afrit richting Antwerpen werd ook uitgerust met lichten om de doorstroming voor wie linksaf moet te verbeteren.
Het kruispunt Kettermuit is uitgerust met lichten. Zo werden de linksaf bewegingen een pak veiliger. Om fietsers veilig te laten oversteken kregen ze aparte lichten.

Van het kruispunt met de Heimolenstraat tot het kruispunt met de Waasmunsterse Steenweg/Kettermuitstraat kunnen de fietsers niet langer langs de N41 fietsen. De kruispunten met de Heimolenstraat en kruispunt Kettermuit werden zo aangepast dat fietsers veilig kunnen oversteken om alternatieve routes te bereiken.

Categorie: Wegenbouw; Algemene wegenwerken, Asfaltwerken, Betonwerken

Willemen Infra - de grootste Belgische wegenbouwer - is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijf
N41, Sint-Niklaas, Oost-Vlaanderen, België
Bouwheer 
Agentschap Wegen en Verkeer
Bedrag 
€2.821.000
Uitvoeringstermijn
7 maanden
Start werken
08-2014
Einde werken
03-2015