Hollands complex R4 West-Rieme-Noord - Evergem

Beschrijving 

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, afgekort AWV, heeft Franki Construct een nieuw knooppunt op de R4-West gebouwd. Dit zorgt voor een betere ontsluiting van het bedrijventerrein Rieme-Noord in de haven van Gent. Het bestaande gelijkvloerse kruispunt met verkeerslichten wordt vervangen door een brug over de R4 met op- en afrit langs beide zijden. Daardoor wordt een veilige doorgang geboden die de industriezone aansluit op de havenweg. Het nieuwe knooppunt bestaat niet enkel uit een op-en afrit langs beide zijden van de R4, maar ook uit een nieuwe brug die aansluit op de havenweg naar de Industriezone. Er wordt ook werk gemaakt van een betere fietsinfrastructuur. Er werd ook werk gemaakt van een betere fietsinfrastructuur met ondermeer een fietstunnel onder de op- en afrit.

Categorie: Burgerlijke bouwkunde; Bruggen, Tunnels - Wegenbouw; Algemene wegenwerken

Willemen Infra - de grootste Belgische wegenbouwer - is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen.

Franki Construct is gespecialiseerd in de burgerlijke bouwkunde en de (zware) industriebouw en behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep.

 
locatie 

Projectdetails

Aannemingsbedrijven
Jacques Paryslaan, Evergem, Oost-Vlaanderen, België
Bouwheer 
Agentschap Wegen en Verkeer
Tijdelijke handelsvennootschap 
Aswebo, Franki Construct
Studiebureau 
Tractebel
Start werken
06-2016